Buitencentrum Maheo

Op ons buitencentrum Maheo  in Drempt bieden wij begeleiding vanuit de filosofie van Movement Method en Horse Boy Method. Deze zijn ontwikkeld door New Trails Learning Systems en worden al vele jaren wereldwijd met groot succes toegepast.

Onze kernwaarden

  • Volg het kind (of de volwassene) fysiek, mentaal en emotioneel
  • Doe dit in de natuur
  • Bewegen, bewegen, bewegen!

Onze doelgroep

  • Jonge gezinnen en jeugd/jong volwassenen met uitdagingen rond autisme, AD(H)D, angsten, depressie, PTSS, andere neuropsychiatrische aandoeningen en niet aangeboren hersenaandoeningen.
  • Kinderen en jeugd die zijn vastgelopen op school en/of thuis
  • Jeugd en jongvolwassenen die zijn vastgelopen in hun studie of op hun werk.

Ons aanbod

  • Individuele begeleiding en coaching
  • Gezins-sessies in vorm van ‘Playdates’
  • Paard Ondersteund Leren (met gespecialiseerd leerkracht Carola Beekman)

Onze filosofie

Jonge kinderen en hun families komen bij ons SPELEN. Dit gebeurt buiten en er kunnen paarden en andere dieren bij betrokken worden.

Uw kind is goed zo als het is en heeft uitdagingen waar we spelenderwijs mee aan de gang gaan. We vermijden naar hen uitdrukkelijk benamingen als begeleiding, coaching of therapie. Ze komen gewoon spelen.

De doelen stemmen we samen af met ouders en evt een wijkcoach, leerkracht of andere professionals rond het gezin. De kinderen zelf zijn hier niet van op de hoogte. Dit is dus een hele bewuste keuze omdat al deze begrippen zeker bij kinderen toe leiden dat ze denken dat er iets mis is met ze. Dit is het laatste wat we willen communiceren naar uw kind.

Zodra uw kind zelf bewust wordt van zijn of haar uitdagingen, worden ze leidend in het aangeven van hun uitdagingen en gaan we samen door middel van activiteiten met deze uitdagingen aan de slag.

Wat betekent Maheo?

Maheo betekent Trots in het Hawaiiaans. Geïnspireerd door een film (‘Girl on the border’) die gaat over een meisje dat weer op krachten komt tussen de paarden. Die plek waar het zich afspeeld heet Maheo. Dit is me altijd bijgebleven en als ik ooit mijn eigen plek zou hebben zou deze de naam Maheo krijgen.

Vergoedingen voor jeugdhulp en WMO

Neem contact met ons op.

Wonen jullie in de Achterhoek?
Voor de gemeente Arnhem en Westervoort werken we als onderaannemer voor Equikids.
Wonen jullie elders, dan kun u bij uw gemeente vergoeding aanvragen via PGB (persoonsgebonden budget)
Heeft u hierbij hulp nodig?
Neem gerust contact op, we helpen u graag!

Natuurlijk kunt u onze begeleiding ook rechtstreeks inkopen.

Wij bieden stageplaatsen: https://stagemarkt.nl/
Scroll naar boven