Ontmoetingsdag Straightness Training NL/BE 2 november 2014

We kijken terug op een zeer geslaagde ontmoetingsdag. We hadden een inspirerend en gevarieerd programma samengesteld. Het was heerlijk herfstweer, nog lekker “warm”voor het jaar. Op 2 november was de tweede ontmoetingsdag op Trainingscentrum De Maesberg in Arnhem.

lecture page 1Vanaf 9.30u druppelden alle deelnemers binnen, sommigen hadden er al een flinke reis opzitten. Iedereen kondeen briefje met hun naam in de ton doen om de zitles te kunnen winnen. We begonnen de dag om 10.00 uur waarin ik een lezing gaf over de theorie van de natuurlijke scheefheden en het rechtrichten.

Aan het einde van de lezing maakten we de winnares van de zitles op mijn paard Macho bekend,  Connie won de zitles. En ze was goed voorbereid! Ze had haar cap meegebracht.

Vervolgens gingen we naar de binnenbak voor de les van een groen paard op het gebied van rechtrichten, Paulina en Bijoux. We hebben gewerkt aan de oefeningen in stilstand en op de volte. Tussendoor gaven we Bijoux veel denkpauzes, zodat ze al het geleerde in alle rust kon verwerken.
Daarna liet ik een demotraining in het grondwerk zien met Macho. Tijdens de demotraining kreeg Connie ook haar gewonnen zitles. Er kwamen vele aspecten van de zit langs, links- en rechtszit, fysieke- en statische zit, de correcte zithouding in schouderbinnenwaarts, travers, appuyeren en in de pirouette.
Na een ochtend vol met allerlei aspecten van het rechtrichten, kregen we in de kantine een heerlijke lunch, met lekker warme soep, lekkere verse broodjes en fruit. De lunch werd verzorgd door Paulina en Caitlin. Tijdens de lunch was er ruim de tijd om ieders inzichten en ervaringen over rechtrichten te bespreken. Verder werden er veel ervaringen uitgewisseld over ieders paarden en ervaringen.
Na de lunch heb ik een korte lezing gehouden over  het in balans brengen van de ruiter, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Het rechtrichten van de ruiter. Aansluitend zijn we  in de binnenbak met zijn allen aan de slag gegaan met de praktijk van het rechtrichten van de ruiter. 

Als eerste het voelen in ons eigen lijf van de oefeningen die we met de paarden doen. Vervolgens hebben we een paar oefeningen gedaan die je eigen kracht, flexibiliteit en reactiesnelheid verbeteren. Zeer leerzaam en altijd goed voor hilarische momenten!

Nadat iedereen weer helemaal soepel en opgewarmd was, nam iedereen weer met een flinke glimlach plaats op de tribune en gaf ik les aan Titia met mijn paard Magic. Met hen kwamen alle basisoefeningen in het grondwerk nog een keer voorbij. Met deze combinatie konden we aan de slag met het schaven aan de oefeningen, ze verder verbeteren. Een levenslang proces dat start na de aanleerfase.
Als laatste kwamen Paulina en Bijoux voor hun tweede les in de bak. Het was heel mooi om te zien dat Bijoux goed had onthouden wat we haar ’s morgens hadden geleerd. We konden tijdens deze tweede les haar nog weer een paar nieuwe dingen aanleren.
Rond 17.00 uur sloten we de dag af met een vraag en antwoord ronde en ging iedereen met veel nieuwe indrukken en inzichten huiswaarts.

Graag wil ik Paulina Vernooijs bedanken voor het op zich nemen van de organisatie van deze dag. Caitlin voor het helpen van Paulina met het halen van de heerlijke broodjes en het samen klaarmaken van de lunch. En collega instructeur Lucie Klaassen, bedankt voor het filmen.

En tot slot bedank ik alle deelnemers die met hun open blik, positieve energie en scherpe vragen deze dag tot een leerzame, afwisselende en inspirerende dag hebben gemaakt.

Ben je ook geïnteresseerd in het volgen van lessen, een lesdag , een trainingsweeken en/of organiseren van trainingen of een clinic? Klik hier voor alle informatie.

Verder bied ik ook les op afstand met behulp van videobeelden en Skype, genaamd Beeldcoaching. Lees hier alles over Equestrian Image Coaching (Engelstalig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven