Over Carola

Dit paard galoppeert in balans, het paard houd zijn lijf vertikaal ten opzichte van de grond, de stelling in buiging is in de bewegingsrichting.

Welkom op mijn website. Ik ben Carola Beekman, ik ben getrouwd en heb één dochter en wij wonen in Arnhem.

 

Mijn Missie

Ik wil graag paarden en mensen begeleiden met een oplossingsgerichte manier die paarden en mensen écht helpt sterk  te worden.

Sinds jonge leeftijd rijd ik paard en heb ik veel wedstrijden gereden, vooral in de  dressuur. In 2003 ben ik gestopt met wedstrijdrijden. Wat er op die wedstrijden gebeurde, daar wilde ik geen deel meer van uitmaken. Zoveel stress, boosheid en onbegrip.  Naast het wedstrijdrijden, kreeg ik ook Freestyle lessen (methode Emiel Voest) en TTeam van Linda Tellington-Jones. Deze twee werelden lagen zover uit elkaar, dat ik besloot op zoek te gaan naar “iets” in het midden en ik vond in 2005 het Rechtrichten ontwikkeld door Marijke de Jong.

Met Rechtrichten vond ik een manier van rijden die mij systematisch leerde mijn paard Macho te ontwikkelen. Hij had veel fysieke en emotionele problemen door verkeerd uitgevoerde castratie en ook vanwege zijn bouw. Al snel begon hij zich fysiek te ontwikkelen, hij werd krachtiger en soepeler.

In 2011 heb ik besloten de instructeursopleiding te volgen, het PaardenBegrijpen Professional programma. Het Rechtrichten heeft ons zoveel gebracht, dit wilde ik graag aan anderen leren, zodat er zoveel mogelijk paarden en hun ruiters geholpen kunnen worden. In de opleiding kwam naar voren dat emotionele,  mentale en spirituele problemen onze ontwikkeling in de weg stond. Macho was in zichzelf gekeerd, volgde als een bediende mijn aanwijzingen op, maar had geen plezier meer in het werk. Ik zelf was er gericht op resultaat en moest leren het proces en de samenwerking centraal te stellen. Er volgde een heftige periode, maar bovenal heel waardevol. Onze band is enorm versterkt en Macho is ontzettend gegroeid qua zelfvertrouwen en trots. Hij durft zich nu te uiten en heeft weer plezier in samenwerken met mij.

Het praktijkjaar stelde mij voor een extra uitdaging, Macho wilde niet meer in de trailer. Het laden en reizen gaven hem zoveel stress. In mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik uit bij de zelfstudie videocursus van Eddy Modde. En na vijf oefensessies lukte het weer om zonder stress te laden en te reizen. Macho’s probleem had alles te maken met een combinatie van emotionele, mentale en fysieke onbalans. Precies waar we met Rechtrichten ook aan werken: balans in de breedste zin van het woord.

In 2013 zijn we geslaagd en ben ik instructeur 3e graad geworden. En daarnaast heb ik mij gesprecialiseerd in trailerlaadtraining. Al tijdens de opleiding heb ik een aantal mensen begeleid en paarden getraind. Nu ben ik in de gelegenheid steeds meer combinaties te helpen ontwikkelen.

Naast mijn werk als instructeur Rechtrichten werk ik als kindercoach en onderwijscoach. Ik ben sinds 1996 werkzaam in het onderwijs, eerst als leerkracht. vanaf 2006 werk ik als intern begeleider, waarvoo ik in 2008 ben afgestudeerd en in 2011 als schoolleider. Daarnaast heb ik vele cursussen gedaan in coaching van volwassen en begeleiden van kinderen met problemen in hun ontwikkeling. In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot Beeldcoach, waarbij ik heb geleerd om mensen te coachen middels videobeelden. Ik heb dit ook vertaald naar een werkwijze die ik kan gebruiken bij het begeleiden van paard en ruiter.

Het Rechtrichten is dynamisch, het blijft doorontwikkelen, want er zijn nog steeds paarden die ons een puzzel aanbieden. Op zoek naar de oplossing wordt het Rechtrichten verder verfijnd en verdiept. Zelf ben ik nog lang niet uitgeleerd, ik zal mij blijven verdiepen in de meesters van het heden en verleden om mijn kennis te verdiepen en verbreden.

In Rechtrichten heb ik een werkwijze gevonden die  mijzelf en vele anderen al heeft geholpen om fysieke, mentale, emotionele en spirituele problemen te overwinnen. Hier komt mijn passie voor onderwijs, het overbrengen van kennis,  samen met mijn passie voor paarden. Het biedt voor elk wat wils en is naast elke andere discipline te gebruiken als training voor je paard. Er is keuze uit:

 • grondwerk
 • longeren
 • werken aan de hand
 • rijden
 • werken in vrijheid

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op!

4 gedachten over “Over Carola”

 1. Helynn Veldhuizen

  Hallo Carola, ik was even benieuwd wat een trailerlaad training bij jou kost.
  Vriendelijke groeten,
  Helynn Veldhuizen

  1. Carola Beekman

   Hoi Helynn,

   Excuses voor mijn erg late reactie! Ik ben ziek geweest en nu herstellende en zie dit bericht vandaag pas.
   Heb je inmiddels al andere hulp gevonden?
   De kosten zijn €50,= per uur, plus reiskosten: 19ct per km heen en terug.

   Vriendelijk groetend,

   Carola Beekman

 2. Nikki van Dommelen

  Hoi Carola, ik ben op zoek naar een instructice die gespecialiseerd is in het rechtrichten van paarden. Ik heb nogal een lang verhaal en hoopte even met je te kunnen bellen.

 3. Pingback: 20 & 21 februari 2016 Clinic Rechtrichten- Arnhem | Carola Beekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven