Rechtrichten als revalidatie

Je paard is soms onregelmatig heeft terugkerende peesblessures en/ of zit steeds vast in zijn rug of andere blessures, die je paard in het werk belemmeren. Dierenartsen kunnen geen duidelijke oorzaak vinden.

Het is goed mogelijk dat je paard overbelast wordt door oorzaken die te maken hebben met de natuurlijke scheefheid. Elk paard is van nature scheef. Zolang je een paard niet belast, heeft het hier geen enkele hinder van. Echter bij belasting kan je paard er wel dusdanig last van hebben dat er sprake is van overbelasting van de rug en/ of een of meerdere benen. Veel onregelmatigheden en kreupelheden komen vanuit spanning in de rug. Paarden zetten bijvoorbeeld hun rug op spanning om in balans te blijven.

Ik analyseer de scheefheden van je paard en leer je jouw paard zo te trainen dat je paard rechter wordt, symmetrischer en sterker in de bespiering en daarmee de belasting in balans komt en je paard minder blessure gevoelig wordt. Deze training kan rijdend en/of longerend en/of aan de hand worden gegeven en is daarmee ook uitermate geschikt voor paarden die op advies van de dierenarts alleen aan de hand mogen stappen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met mij op voor een les tegen gereduceerd kennismakingstarief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven