Video analyse effectieve ruiterhulpen

Voor een optimale training van je paard is het belangrijk om te weten of al jouw hulpen effectief zijn. Het kan zijn dat je paard ongehoorzaam is en/of jullie ontwikkeling stagneert of dat je op een probleem bent gestuit.

Dit kan veroorzaakt worden door hulpen die je paard verwarrende aanwijzingen geven.
Er zijn veel hulpen die we bewust en onbewust gebruiken:

  • fysieke hulpen met zit, been, teugels, maar ook met lichaamstaal
  • mentale hulpen (je gedachten)
  • energetische hulpen (waar je de energie van de beweging naar toe stuurt)

Om je paard eenduidige en daarmee effectieve hulpen te geven is het belangrijk om met alle hulpen op één lijn te zitten.

Voorbeelden van problemen:

  • je paard luistert niet naar je hulpen
  • jullie hebben moeite met bepaalde oefeningen en/of zijgangen
  • galopperen gaat steeds in de verkeerde galop of overkruist.

Door een video analyse krijg je een compleet beeld van jouw hulpen en daarmee antwoord op de vraag of jouw hulpen effectief zijn of dat er op sommige gebieden ruimte is voor verbetering. Vervolgens krijg je van mij een trainingsadvies op maat.

Hoe ga ik te werk?
We starten met een kort intakegesprek waarin we bespreken wat je in beeld wilt krijgen en dus opgelost wilt hebben. Uiteraard kan dit ook al van te voren. eventueel via de telefoon.
Vervolgens ga jij je paard loswerken, zoals je gewend bent.  Ondertussen film ik een aantal fragmenten om je ruiterhulpen in beeld te brengen.
Vervolgens rijd je die oefeningen die je graag geanalyseerd wilt hebben, dit film ik. Eventueel geef ik je daarna een paar aanwijzingen en voer je de oefeningen nogmaals uit, terwijl ik film.
Tijdens het uitstappen, afzadelen en verzorgen van je paard, selecteer ik de videofragmenten die we gaan bekijken en bespreken.
Vervolgens bespreken we de beelden na, dit doen we middels een micro analyse. Een micro analyse houdt in, dat we beeld voor beeld de fragmenten gaan terugkijken en bespreken wat we daar zien gebeuren. Deze manier van we

Scroll naar boven